Novosti

Veliko interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom praznika, hoteli popunjeni i do 95 odsto!

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je danas da je na osnovu informacijama koje imaju iz turističkih destinacija interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom uskršnjih i prvomajskih praznika veoma veliko i da su hoteli u banjama i na planinama popunjeni između 90 i 95 odsto.

Marija Labovic

"Kada kažem banje, pre svega mislim na Vrnjačku Banju, Sokobanju, Lukovsku i Prolom Banju te Banju Koviljaču, gde su hoteli manje-više popunjeni. Dobra je i popunjenost na planinama, kao što je Zlatibor, Kopaonik se takođe popunjava i prema njihovim podacima popunjenost je oko 50 odsto, ali sudeći po tome kako su krenule rezervacije očekuje se da će popunjenost za Prvi maj biti još veća", rekla je Labović za Tanjug.

Kao posebno zanimljivo navodi da ove godine vlada veliko interesovanje upravo za hotelski smeštaj, koji je mnogim turistima zanimljiviji od smeštaja u privatnim aranžmanima.

 

Dok domaći turisti najčešće biraju da putuju u banje i na planine, interesovanje stranaca je najveće za posetu gradovima, najviše Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu.

Izvor: www.euronews.rs

11 April 2023 2704 pregleda