Uslovi korišćenja i odredbe

Kodeks dobrih praksi

Naša misija je da omogućimo ljudima da iskuse svet ponudom najboljih mesta za boravak u Srbiji, kao i odličnih mesta i atrakcija koje mogu da posete na najpogodniji način. Kako bismo ostvarili ovaj cilj, nastavićemo sa sledećim dobrim praksama:

  • Donosimo vam i omogućavamo iskustvo: u više hiljada objekata, od luksuznih smeštaja do onih koji odgovaraju Vašim potrebama, bilo da je reč o boravku u hotelu, motelu, hostelu, pansionu sa uslugom doručka itd. bilo gde u Srbiji
  • Donosimo vam i omogućavamo iskustvo sa atrakcijama i drugim pružaocima smeštaja
  • Možemo da vam omogućimo plaćanje bilo kojih troškova (za ulaz), kupovine ili iznajmljivanja svakog putnog proizvoda i usluge koji koriste našu uslugu plaćanja
  • Na raspolaganju smo vam non-stop: naši centri za korisnički servis su tu da vam pomognu u bilo kom trenutku svakog dana u godini E-mailom kao i telefonom svakog radnog dana u radno vreme.
  • Slušamo vas: naša platforma je proizvod onoga što VI (korisnici) preferirate i što ste našli najpogodnijim prilikom korišćenja naše usluge
  • Čujemo vas: prikazujemo necenzurisane recenzije (korisnika koji su stvarno boravili)
  • Obećavamo vam informativni i pregledni veb sajt koji garantuje najbolje dostupne cene.

Uvod u uslove i odredbe

Ovi uslovi i odredbe, sa svim potencijalnim izmenama, odnose se na sve naše usluge koje su direktno ili indirektno (putem distributera) na raspolaganju onlajn, putem bilo kog mobilnog uredjaja, e-pošte ili telefona. Pristupom, pretraživanjem i korišćenjem našeg (mobilnog) veb sajta ili bilo koje od naših aplikacija putem bilo koje platforme (u daljem tekstu zajednički označeni kao "platforma") i/ili vršenjem rezervacije, potvrdjujete i slažete se da ste pročitali, razumeli i složili se sa dole navedenim uslovima i odredbama (uključujući izjavu o zaštiti privatnosti).

Ove stranice, njihov sadržaj i infrastruktura, kao i usluga onlajn rezervisanja (uključujući i podržavanje usluge plaćanja) koju pružamo na ovim stranicama i putem veb sajta u vlasništvu su i pod rukovodstvom Turistička agencija i agencija za nekretnine Sokoinfo Sokobanja (u daljem tekstu e-Booking Srbija) i na raspolaganju su samo za Vašu ličnu, nekomercijalnu upotrebu, u skladu sa dole navedenim uslovima i odredbama. Na partnerstvo sa pružaocima smeštaja primenjuju se drugi uslovi i odredbe, koji se odnose na poslovnu saradnju sa svakim od pružalaca smeštaja. Svaki pružalac smeštaja se ponaša profesionalno prema e-Booking Srbija kada čini proizvod ili uslugu dostupnom na e-Booking Srbija platformi ili putem iste (što važi i za odnos sa drugim kompanijama i sa korisnicima). Imajte na umu da pružaoci smeštaja mogu da proglase primenljivim ili da zahtevaju (prihvatanje) sopstvenih uslova i odredbi (za dostavu/ transport/ prenos/ upotrebu) kao i pravila objekta za upotrebu, pristup i obavljanje smeštaja (koja mogu da uključuju izjave o odricanju od odgovornosti i ograničenja odgovornosti).

1. Definicije

"e-Booking Srbija", "mi" ili "naš" označava Turističku agenciju i agencija za nekretnine Sokoinfo Sokobanja, Vojkan Nikodijević, preduzetnik, koja radi po zakonima Republike Srbije, sa adresom Karadjordjeva BB/3, 18230 Sokobanja, Republika Srbija.

"Platforma" podrazumeva (mobilne) veb sajtove i aplikaciju pomoću kojih se usluga rezervacije smeštaja pruža, poseduje, kontroliše, upravlja, održava i/ili hostuje od strane e-Booking Srbija. "Putovanje" označava različite putne proizvode i usluge koje od pružaoca smeštaja možete da poručite, nabavite, kupite, platite, iznajmite, obezbedite, rezervišete, kombinujete ili upotrebite.

"pružalac smeštaja" se odnosi na profesionalnog pružaoca smeštaja (npr. hotel, motel, apartman...), atrakcija (npr. (tematski) parkovi, muzeji, razgledanja), prevoza (npr. prevoz od/do aerodroma, transferi), obilazaka, putnog osiguranja i bilo kog drugog vida proizvoda ili usluge vezanog za smeštaj koji je sa vremena na vreme dostupan za rezervisanje smeštaja na platformi (bilo za druge kompanije ili korisnike).

"Usluga smeštaja" podrazumeva pružanje usluge onlajn kupovine, poručivanja ili rezervisanja (uključujući i omogućavanje plaćanja) u skladu sa vremenom kada pružaoci smeštaja obezbede različite proizvode i usluge na platformi.

"Rezervacija smeštaja" označava poručivanje, kupovinu, plaćanje ili rezervisanje smeštaja.

2. Opseg i vrste naših usluga

Putem platforme, mi nudimo onlajn platformu na kojoj pružaoci smeštaja - u okviru svoje delatnosti (npr. poslovanja sa korisnicima ili kompanijama) - mogu da oglašavaju, predstavljaju, prodaju, promovišu i/ili nude (ako je primenljivo) svoje proizvode i usluge u svrhe poručivanja, kupovine, rezervacije, iznajmljivanja i putem koje relevantni posetioci platforme mogu da pronalaze, traže, uporedjuju i poručuju, rezervišu, kupuju i plaćaju (npr. uslugu smeštaja). Korišćenjem usluge smeštaja (npr. tako što se napravi rezervacija smeštaja putem usluge smeštaja), ulazite u direktni (pravno obavezujući) ugovorni odnos sa pružaocem smeštaja kod koga rezervišete ili kupujete proizvod ili uslugu (u skladu sa primenljivim uslovima). Od trenutka kada obavite rezervaciju smeštaja, mi funkcionišemo samo kao posrednik izmedju vas i pružaoca smeštaja, prenoseći relevantne podatke Vaše rezervacije relevantnom pružaocu (ili pružaocima) smeštaja i šaljući vam e-potvrdu rezervacije umesto i u ime pružaoca smeštaja. e-Booking Srbija ne (pre)prodaje, izdaje ili nudi bilo koje (putne) proizvode ili usluge.

Informacije koje mi pružamo prilikom obavljanja usluga smeštaja, baziraju se na informacijama koje dobijamo od strane pružalaca smeštaja. U tom smislu, pružaoci smeštaja koji oglašavaju i promovišu svoj smeštaj na platformi imaju pristup našim sistemima i ekstranetu gde imaju punu odgovornost za ažuriranje svih cena, raspoloživosti, pravila i uslova i drugih relevantnih informacija koje se prikazuju na našoj platformi. Iako ulažemo znatan napor i veštinu u obavljanje naših usluga smeštaja, mi ne možemo potvrditi niti garantovati da su sve navedene informacije tačne, kompletne i istinite, niti možemo biti odgovorni za bilo kakve greške (uključujući očigledne i slovne greške), prekide veze (bez obzira da li je u pitanju (privremeni i/ili delimični) kvar, popravka, unapredjenje ili održavanje naše platforme ili nešto drugo), netačne, neistinite ili informacije koje dovode u zabludu, ili, pak, nedostatak informacija. Svaki pojedinačni pružalac smeštaja je u svakom trenutku odgovoran za tačnost, potpunost i istinitost (opisnih) informacija (uključujući cene, raspoloživost, pravila i uslove) prikazanih na našoj platformi. Naša platforma nije i ne treba je smatrati preporukom niti potvrdom kvaliteta, nivoa usluge, kvalifikacije ili ocene (broja zvezdica) bilo kog raspoloživog pružaoca smeštaja (ili njegovih sadržaja, mesta, vozila (glavnih ili dodatnih) proizvoda ili usluga).

Naše usluge smeštaja su na raspolaganju samo za ličnu i nekomercijalnu upotrebu. Stoga vam nije dozvoljeno da preprodajete, dubinski povezujete (deep-link), koristite, kopirate, pratite (npr. putem veb spajdera ili veb skrejpinga), prikazujete, preuzimate ili reprodukujete bilo koji sadržaj ili informacije, softver, proizvode ili usluge koje su na raspolaganju na našoj platformi u bilo kakve komercijalne ili konkurentske aktivnosti ili svrhe.

3. Cene

Cene koje pružaoci smeštaja nude na našoj platformi su veoma konkurentne. Sve prikazane cene Vašeg smeštaja uključuju PDV i sve druge takse (koje su podložne izmenama) i naknade, osim ukoliko nije drugačije naznačeno na našoj platformi ili u e-potvrdi rezervacije. U slučaju otkazivanja ili nepojavljivanja, pružalac smeštaja može da naplati primenljive takse i naknade (uključujući i boravišnu/turističku taksu).

Nekada su na našoj platformi na raspolaganju niže cene za odredjeni boravak, proizvod ili uslugu, ali te cene, koje formiraju pružaoci smeštaja, mogu podrazumevati odredjena ograničenja i uslove, u pogledu, na primer, otkazivanja ili refundiranja. Molimo vas da pre rezervacije pažljivo proverite odredjeni proizvod, uslugu kao i uslove i podatke rezervacije kako biste bili upoznati sa takvim mogućnostima.

Želimo da vam omogućimo da platite najnižu moguću cenu za svoj izabrani proizvod ili uslugu. Ukoliko svoj izabrani objekat koji ste rezervisali na platformi, nakon rezervacije preko nas pronadjete na internetu pod istim uslovima smeštaja, a po nižoj ceni, mi ćemo vam nadoknaditi razliku izmedju naše cene i niže cene, u skladu sa uslovima i odredbama programa Vraćanje razlike u ceni. Naše obećanje u okviru programa Vraćanje razlike u ceni se ne odnosi na proizvode i usluge koji nisu u vezi sa smeštajnim objektima.

Konverter valuta je tu samo u informativne svrhe i na njega se ne treba oslanjati u smislu preciznosti i pravovremenosti. Stvarne cene mogu varirati. Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs (možete staviti npr. srednji kurs Narodne Banke Srbije). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Očigledne greške i neispravne informacije (uključujući štamparske greške) nisu obavezujuće.

Sve posebne ponude i promotivne akcije označene su kao takve. Ukoliko nisu označene kao takve, ne možete da zahtevate nikakva prava u slučaju očiglednih grešaka.

4. Privatnost i kolačići

e-Booking Srbija poštuje Vašu privatnost. Molimo vas pogledajte izjavu o zaštiti privatnosti i upotrebi kolačića za više informacija.

5. Besplatno za pružaoce usluga smeštaja

Osim ukoliko je drugačije navedeno, naša usluga je besplatna za pružaoce usluga smeštaja. Korisnici plaćaju proviziju na usluge smeštaja i pansionske usluge. Platićete pružaocu smeštaja odgovarajuću sumu navedenu u rezervaciji smeštaja i ništa što nije navedeno u rezervaciji).

Pružaoci smeštaja plaćaju porez na dobit i PDV (ukoliko su u sistemu PVD) kao i e-Booking Srbija na svoju proviziju, a koja jedina ima dozvolu Narodne banke Srbije za elektronsko bankarstvo i uredno plaća sve dažbine Republici Srbiji, za razliku od mnogih kompanija koje rade u Republici Srbiji bez ikakvih obaveza (na crno, kao na primer booking.com).

e-Booking Srbija ne dozvoljava neprofesionalnim stranama da nude ili prodaju svoje proizvode na ili putem platforme e-Booking Srbija.

6. Plaćanje rezervacije kreditnom karticom i otkazivanje rezervacije

Rezervisanjem smeštaja kod pružaoca smeštaja, vi prihvatate i slažete se sa relevantnim pravilima u vezi sa otkazivanjem i nepojavljivanjem tog pružaoca smeštaja, kao i bilo kakvim dodatnim uslovima i odredbama (pružanja usluge) pružaoca smeštaja, koji se mogu odnositi na Vaše putovanje (uključujući i relevantni kućni red pružaoca smeštaja), uključujući usluge i/ili proizvode koje pružalac smeštaja nudi.

Pružaoci smeštaja nude mogućnost plaćanja rezervacija smeštaja (delom ili u celosti, a u skladu sa pravilima plaćanja pružaoca smeštaja) tokom procesa rezervacije smeštaja putem onlajn sistema za bezbedno plaćanje. Plaćanje se bezbedno vrši kroz sistem za naplatu ChipCard AD, Beograd sa Vaše kreditne/debitne kartice na račun e-Booking Srbija. Nakon isteka roka za otkazivanje rezervacije (a u skladu sa pravilima plaćanja pružaoca usluge) vi ne ostvarujete pravo na povraćaj ove uplaćene sume.

S obzirom da je svaka rezervacija plaćena unapred (delom ili u celosti) pružaoci usluga smeštaja su u obavezi, shodno pravilima e-Booking Srbija sa kojima su se složili, da prime korisnike i nemaju mogućnost otkazivanja rezervacije bez saglasnosti korisnika usluga. U slučaju da se rezervacija otkaže sporazumno na zahtev pružaoca usluge, uplaćeni iznos biće vraćen korisniku usluga u celosti, bez obzira da li je istekao rok za otkazivanje rezervacije.

Molimo vas da detaljno proverite podatke o uslovima (rezervacije) svog izabranog proizvoda ili usluge pre nego što napravite rezervaciju smeštaja. e-Booking Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakvu (ovlašćenu, (navodno) neovlašćenu ili pogrešnu) naplatu koju izvrši e-Booking Srbija i nećete moći da (ponovo) zatražite povraćaj novca za bilo koju validnu ili ovlašćenu naplatu od strane pružaoca smeštaja (uključujući cene za plaćanje unapred, troškove nepojavljivanja ili otkazivanja) sa Vaše kreditne kartice.

U slučaju prevare ili neovlašćene upotrebe Vaše kreditne kartice od treće osobe, većina banaka i izdavalaca kreditnih kartica snose rizik i pokrivaju sve troškove koji su posledica prevare ili zloupotrebe, što ponekad može podrazumevati odštetu. Da bismo vam vratili uplaćena sredstva, molimo Vas da prijavite prevaru izdavaocu Vaše kreditne kartice (u skladu sa njihovim pravilima i procedurama) i odmah nas kontaktirate putem e-pošte (rezervacije@e-booking.rs). Molimo vas da napišete "Zloupotreba kreditne kartice" u naslovu e-poruke i pošaljete nam dokaze o naplaćenoj naknadi (npr. pravila izdavaoca kreditne kartice). Ovo obeštećenje se primenjuje samo na rezervacije napravljene kreditnom karticom putem sigurnog servera kompanije Chip Card A.D., Beograd, i ako je neovlašćeno korišćenje Vaše kreditne kartice rezultat uobičajenog funkcionisanja platforme ili našeg nemara, a nije nastalo Vašom krivicom tokom korišćenja sigurnog servera.

Ukoliko imate bilo kakvu reklamaciju vezanu za Vašu rezervaciju, molimo da nas kontaktirate na rezervacije@e-booking.rs ili na telefon +38169707018.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Chip Card A.D. Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama Chip Card-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

e-Booking Srbija garantuje kupcu za Chip Card A.D., Beograd, Bose Milićević 8, PIB 103425560, MB 17564374, koje za potrebe e-Booking Srbija obavlja poslove posredovanja u bezgotovinskom plaćanju preko internet prodavnice, za poverljivost podataka.

7. Nepojavljivanja

Nepojavljivanjem pružaoca usluga na dan rezervacije ili odbijanjem da primi korisnika, e-Booking može ukoliko je u mogućnosti, da korisniku pronadje drugi smeštaj po istim uslovima. U slučaju da e-Booking Srbija ne može da pronadje drugi smeštaj, izvršiće povraćaj sredstava na račun korisnika usluga. U oba slučaja, pružaoc usluga će biti uklonjen sa portala e-Booking Srbija i može prekršajno da odgovara.

Ukoliko kasnite na planirani dan prijavljivanja ili dolazite tek sledećeg dana, obavezno to (blagovremeno/što pre) javite pružaocu smeštaja, kako bi znali kada mogu da Vas očekuju i da biste izbegli da Vaša rezervacija smeštaja bude otkazana. Naš korisnički servis može da Vam pomogne da obavestite pružaoca smeštaja ako je potrebno. e-Booking Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za posledice Vašeg kašnjenja ili otkazivanja, kao ni za odluku pružaoca smeštaja da izda smeštaj trećem licu u slučaju kašnjenja. U slučaju nepojavljivanja nemate prava na povraćaj sredstava.

8. (Dalja) prepiska i komunikacija

Po obavljenoj rezervaciji smeštaja pristajete da primite (I) e-poruku koju vam možemo poslati neposredno pre datuma dolaska i koja sadrži podatke o Vašoj destinaciji vezane za Vaš smeštaj (rezervaciju) i destinaciju, (II) e-poruku nakon dolaska u smeštajni objekat kako biste ocenili pružaoca usluge smeštaja i uslugu smeštaja (na osnovu Vašeg iskustva), kao i (III) e-poruku koju vam možemo poslati ubrzo nakon Vašeg boravka u smeštajnom objektu, u kojoj vas pozivamo da ispunite formular za recenziju. Molimo vas da pogledate našu izjavu o zaštiti privatnosti i kolačićima za više informacija o tome kako možemo da vas kontaktiramo.

e-Booking Srbija ne snosi niti priznaje bilo kakvu odgovornost za bilo koju komunikaciju sa pružaocima smeštaja na ili putem svoje platforme. Nikakva prava ne proizilaze iz zahteva ili komunikacije sa pružaocem smeštaja niti iz (bilo kojeg oblika) potvrde prijema bilo kakve komunikacije ili zahteva. e-Booking Srbija ne može garantovati da će pružalac smeštaja (na vreme) primiti/pročitati, ispuniti, izvršiti ili prihvatiti bilo koji zahtev ili komunikaciju.

Korišćenjem platforme e-Booking Srbija slažete se da u prepisci sa pružaocem usluga nećete unositi brojeve telefona, E-mail adrese, internet adrese kao ni brojeve kreditnih/debitnih kartica. Pružaoci usluga takodje nemaju prava da unose te podatke u prepisci sa korisnicima usluga.

Kako bi Vaša rezervacija smeštaja bila kompletirana i osigurana, morate da koristite svoju tačnu adresu e-pošte. Ne priznajemo i ne snosimo bilo kakvu odgovornost (i nismo u obavezi da proverimo) bilo kakve pogrešne ili netačno napisane adrese e-pošte i pogrešne ili netačno napisane brojeve (mobilnih) telefona ili kreditnih kartica.

Potrebno je što pre poslati bilo koju žalbu ili zahtev za potraživanje od e-Booking Srbija u vezi sa uslugom smeštaja, ali u svakom slučaju u roku od 30 dana od datuma korišćenja proizvoda ili usluge (npr. datuma odjavljivanja). Svi zahtevi za potraživanje i žalbe predate po isteku perioda od 30 dana mogu biti odbijene i podnosilac odustaje od svog prava na bilo kakvo obeštećenje (nadoknadu štete ili troškova).

Usled konstantnog ažuriranja i prilagodjavanja cena i raspoloživosti, savetujemo da napravite snimke ekrana kada pravite rezervaciju kako biste podržali svoju poziciju (ukoliko je potrebno).

9. Rangiranje, preporučeni partneri, zvezdice i ocena gostiju

Automatsko podešavanje rangiranja pružalaca smeštaja na našoj platformi zavisi isključivo od broja poseta stranici pružaoca usluge. Korisnici imaju mogućnost da rangiraju rezultate pretrage i po ocenama korisnika, ceni ili imenu pružaoca usluge. Imajte u vidu da pružaoci usluge mogu da plate odredjen iznos kako bi bili istaknuti i pojavljivali se uvek u vrhu pretrage.

U odredjenim gradovima i regijama, e-Booking Srbija može prikazivati najposećenije pružaoce usluga. Broj zvezdica smeštajnog objekta (ocena korisnika) prikazan na e-Booking Srbija sajtu ne odredjuje e-Booking Srbija. Njega odredjuju isključivo recenzije korisnika koji su koristili taj smeštajni objekat. e-Booking Srbija će samo od gostiju koji su boravili u smeštajnom objektu tražiti da daju komentare o svom boravku u relevantnom smeštajnom objektu i da ocene odredjene aspekte svog boravka ili će im tokom boravka poslati zahtev da ostave ocenu. Završena recenzija (uključujući i ocene ostavljene tokom Vašeg boravka) može biti (a) učitana na stranici relevantnog pružaoca smeštaja na našoj platformi isključivo u svrhu informisanja (budućih) korisnika o Vašem mišljenju o nivou usluge i kvalitetu pružaoca smeštaja i (b) korišćena i objavljena (delom ili u potpunosti) od strane i po sopstvenom nahodjenju e-Booking Srbija (npr. u svrhe marketinga, oglašavanja ili poboljšanja naše usluge) na našoj platformi ili na platformama društvenih mreža, u elektronskom biltenu, posebnim marketinškim kampanjama, aplikacijama ili putem drugih kanala koje e-Booking Srbija poseduje, hostuje, koristi ili nadzire. Kako bi se ponudile i zadržale aktuelne (i prema tome relevantne) recenzije, recenzije je moguće poslati samo tokom ograničenog vremenskog razdoblja (28 dana) nakon boravka i svaka recenzija može biti dostupna samo tokom ograničenog vremenskog perioda (24 meseca) po objavljivanju. Recenzije se rangiraju prema datumu slanja. e-Booking Srbija ne dozvoljava pružaocima smeštaja da uklone recenzije koje im se ne svidjaju, ali im nudi mogućnost žalbe na recenziju. Zadržavamo pravo da uredimo, odbijemo ili uklonimo recenzije prema vlastitom nahodjenju, ukoliko one krše naša pravila za objavu recenzija. e-Booking Srbija ne daje kompenzaciju ili neku drugu vrstu nagrade korisnicima za slanje recenzije. Formular za recenzije gostiju treba smatrati anketom koja ne uključuje nikakve (dalje komercijalne) ponude, pozive ili podsticaje. e-Booking Srbija ulaže najveće napore u nadzor i uklanjanje recenzija koje uključuju neprikladne sadržaje ili se u njima spominju imena osoba ili ukradene stvari.

e-Booking Srbija neće prihvatati recenzije koje sadrže sledeće: neprimerene izraze, seksualno eksplicitan sadržaj, govor mržnje, diskriminacije, pretnje, nasilje, spominjanje imena i prezimena ili lične uvrede usmerene ka osoblju promovisanje ilegalnih aktivnosti (npr. droga, prostitucija), veb sajtove, adrese e-pošte i adrese, brojeve telefona, podatke kreditne kartice, politički osetljiv sadržaj.

I e-Booking Srbija i pružalac smeštaja imaju pravo da raskinu odnos iz bilo kog razloga (što uključuje kršenje ugovora, bankrot ili prijavljivanje istog), poštujući relevantni period za najavu raskida oko koga su se obe strane složile.

10. Odricanje od odgovornosti

U skladu sa ograničenjima navedenim u ovim uslovima i odredbama i u skladu sa Zakonom, mi ćemo biti materijalno odgovorni samo za direktne štete koje ste pretrpeli, platili ili izazvali usled našeg neispunjavanja obaveza u pogledu usluga, i to do visine ukupnog iznosa Vaše celokupne rezervacije navedenog u e-potvrdi rezervacije smeštaja (bilo za jedan slučaj ili niz povezanih slučajeva).

Ipak, i u skladu sa zakonom, ni mi ni naši službenici, direktori, zaposleni, predstavnici, filijale, partnerske kompanije, distributeri, (distributivni) partneri, licencirani predstavnici, agenti ili druga lica koja učestvuju u stvaranju, sponzorisanju, promociji ili koja na drugi način čine platformu i sadržaj dostupnim, nismo materijalno odgovorni za (I) bilo kakve kaznene, posebne, indirektne ili posledične štete ili gubitke, gubitak proizvodnje, gubitak profita, gubitak prihoda, gubitak ugovora, štetu ili gubitak ugleda i reputacije, gubitak prava na odštetu, (II) netačnost (opisnih) podataka (uključujući cene, raspoloživost i rejting) o pružaocima smeštaja prikazanih na platformi, (III) usluge obavljene i proizvode ponudjene od strane pružalaca smeštaja ili drugih poslovnih partnera, (IV) bilo kakve (direktne, indirektne, posledične ili kaznene) štete, gubitke ili troškove koje ste pretrpeli ili platili u skladu sa, usled ili u vezi sa korišćenjem, nemogućnošću korišćenja ili kašnjenjem platforme, ili (V) za bilo kakvu (ličnu) povredu, smrt, oštećenje imovine ili druge (direktne, indirektne, posebne, posledične ili kaznene) štete, gubitke ili troškove koje ste pretrpeli ili platili, bilo usled (zakonskih) akata, grešaka, kršenja, (grubog) nehata, hotimičnih prekršaja, skrivanja informacija, nečinjenja, lažnog predstavljanja, krivičnog dela ili prekršaja koji se (delimično ili u celosti) mogu pripisati tom pružaocu smeštaja ili bilo kom od ostalih poslovnih partnera (njegovim zaposlenima, direktorima, službenicima, predstavnicima ili partnerskim kompanijama), čiji su proizvodi ili usluge (direktno ili indirektno) dostupni ili se nude i promovišu na platformi, uključujući i bilo kakvo (delimično) otkazivanje, prebukiranje, štrajk, višu silu ili bilo koji drugi dogadjaj van naše kontrole.

e-Booking Srbija nije odgovorna (i ne snosi nikakvu odgovornost) za korišćenje, ispravnost, kvalitet, prikladnost, formu i objavu smeštaja i ne daje nikakve izjave, garancije ili uslove sa tim u vezi, bilo da su podrazumevani, statutarni ili neke druge vrste, uključujući i sve podrazumevane garancije tržišnog potencijala, naslova, nekršenja prava ili prikladnosti za odredjenu namenu. Priznajete i prihvatate da je relevantni pružalac smeštaja isključivo odgovoran i da preuzima svu odgovornost vezanu za smeštaj (uključujući sve garancije i izjave koje daje pružalac smeštaja). e-Booking Srbija (pre)prodavac smeštaja. Žalbe ili pritužbe vezane za smeštaj (uključujući i ono u vezi sa ponudjenom (posebnom/promotivnom) cenom, pravilima ili posebnim zahtevima koje zatraže korisnici) rešavaće se sa pružaocem smeštaja. e-Booking Srbija nije odgovorna i ne snosi nikakvu odgovornost u vezi sa takvim pritužbama, zahtevima i odgovornošću (za proizvod).

Bilo da vam je pružalac smeštaja naplatio cenu smeštaja, ili da mi posredujemo u procesu naplate (smeštaja) ili naknade, vi ste saglasni sa tim da je pružalac smeštaja u svakom trenutku odgovoran za sakupljanje, odbijanje, povraćaj i plaćanje svih primenljivih poreza na ukupan iznos cene (smeštaja) odgovarajućoj poreskoj upravi. e-Booking Srbija nije odgovorna ni obavezna za odbijanje, sakupljanje, povraćaj ili plaćanje relevatnih poreza na cenu (smeštaja) odgovarajućoj poreskoj upravi. e-Booking Srbija ne postupa kao trgovac Vaših proizvoda ili usluga koje su dostupne na platformi.

Dodavanjem fotografija/slika na naš sistem (npr. kao dodatak recenziji) potvrdjujete, garantujete i saglasni ste da posedujete autorska prava na fotografije/slike i da se slažete da e-Booking Srbija može koristiti dodate fotografije/slike na svom (mobilnom) veb sajtu i aplikaciji, i na (onlajn/oflajn) promotivnim materijalima i publikacijama kako e-Booking Srbija smatra primerenim. Vi dajete e-Booking Srbija neekskluzivno, globalno, nepovratno, bezuslovno, neograničeno pravo i dozvolu da koristi, reprodukuje, prikazuje, distribuira, sublicencira, komunicira ili čini dostupnim fotografije/slike kako e-Booking Srbija nadje za primereno. Dodavanjem fotografija/slika osoba koja ih dodaje preuzima punu pravnu i moralnu odgovornost za sve zahteve trećih strana (ukljućujući ali bez ograničenja vlasnike smeštaja) koji proizilaze iz korišćenja ovih fotografija/slika od strane e-Booking Srbija. e-Booking Srbija ne poseduje i ne preporučuje fotografije/slike koje su dodate. Verodostojnost, tačnost i pravo na korišćenje ovih fotografija poseduje osoba koja ih je dodala i nisu odgovornost e-Booking Srbija. e-Booking Srbija se odriče bilo kakve odgovornosti i obaveza u vezi sa fotografijama koje su dodate. Osoba koja je objavila fotografije garantuje da fotografije/slike ne sadrže viruse, trojance, da nisu u pitanju inficirani dokumenti i da neće sadržati pornografski, ilegalni, nepristojni, uvredljivi, nedozvoljen ili neprikladni materijal i da ne krše prava (prava intelektualne svojine, autorska prava ili prava na privatnost) trećih strana. Svaka fotografija koje ne ispunjava navedene kriterijume neće biti objavljena i/ili je možemo izbrisati/ukloniti u svakom trenutku i bez najave.

11. Prava na intelektualnu svojinu

Ukoliko nije drugačije naznačeno, softver koji je neophodan za obavljanje naših usluga ili koji je na raspolaganju na našoj platformi, odnosno koji se koristi za nju, kao i prava intelektualne svojine (uključujući autorska prava) koja se odnose na sadržaj i informacije o kao i materijal na platformi u vlasništvu su e-Booking Srbija, njenih pružalaca smeštaja ili snabdevača.

e-Booking Srbija zadržava ekskluzivno vlasništvo nad svim pravima, titulama i interesom u odnosu na (prava na intelektualnu svojinu) (izgled i stil (uključujući infrastrukturu)) platforma na koje nudi svoje usluge (uključujući recenzije gostiju i prevedeni sadržaj) i vi nemate pravo da kopirate ili delimično preuzimate, postavljate hiper linkove i linkove po dubini platforme, objavljujete, promovišete, reklamirate, integrišete, kombinujete ili na neki drugi način koristite sadržaj (kao i prevode istog i recenzije gostiju) ili naš brend bez naše izričite pismene dozvole. Ovim e-Booking Srbija dodeljujete, prenosite i dajete sva prava na intelektualnu svojinu koja možda posedujete ili biste koristili da (u celosti ili delimično) koristite ili kombinujete (prevedeni) sadržaj (uključujući recenzije gostiju) sa platforme e-Booking Srbija. Bilo kakvo nezakonito korišćenje ili prethodno pomenuta radnja odnosno ponašanje smatraće se materijalnom povredom naših prava na intelektualnu svojinu (uključujući autorska i prava na bazu podataka).

12. Primenljivi zakoni, nadležnosti i rešavanje sporova

Ovi uslovi i odredbe, kao i pružanje naših usluga, podležu i u saglasnosti su sa zakonima Republike Srbije. Bez obzira na prethodni izbor merodavnog prava, fizičko lice koje koristi bilo koju od naših usluga u svrhu koja se ne može smatrati delom njene profesije ili struke (u daljem tekstu "korisnik"), može da se pozove na obavezne odredbe zakona države u kojoj ima prebivalište (kao što su npr. odredbe čija je primena obavezna bez obzira na ovu klauzulu o izboru merodavnog prava, a u skladu sa propisima o izboru merodavnog prava odgovarajuće države – u daljem tekstu "Obavezne odredbe"). Za svaki spor koji proistekne iz ovih opštih uslova i odredbi, kao i naših usluga, biće nadležan isključivo odgovarajući sud u Aleksincu, Republika Srbija. Bez obzira na gorenavedenu klauzulu o nadležnosti, korisnik takodje može da pokrene spor u vezi sa sprovodjenjem odgovarajućih primenljivih Obaveznih odredbi u nekom od sudova države u kojoj boravi, a spor protiv korisnika može da se pokrene samo u sudovima države u kojoj on boravi.

Originalna verzija ovih uslova i odredbi je prevedena i na engleski jezik. Prevedena verzija je samo nezvaničan prevod i iz nje ne proizilaze nikakva prava. U slučaju spora oko sadržaja ili tumačenja ovih uslova i odredbi ili nedoslednosti i neslaganja izmedju srpske i bilo koje druge verzije ovih uslova i odredbi, u skladu sa zakonom se primenjuje srpska verzija, koja je finalna.

Ukoliko je bilo koja stavka ovih uslova i odredbi sada ili ubuduće nevažeća, neprimenljiva ili neobavezujuća, i dalje će važiti sve ostale stavke. U tom slučaju, takva nevažeća odredba će i dalje biti primenljiva koliko to zakon dozvoljava a vi ćete morati da pristanete na uslove slične onima koje propisuje nevažeća, nesprovodiva ili neobavezujuća odredba, u smislu sadržaja i namene ovih uslova i odredbi.

13. O e-Booking Srbija

Uslugu rezervacije smeštaja pruža e-Booking Srbija, sa punim nazivom „Vojkan Nikodijević preduzetnik, Turistička agencija i agencija za nekretnine Sokoinfo Sokobanja“, registrovana po zakonima Republike Srbije, sa sedištem na adresi Karadjordjeva BB/3, 18230 Sokobanja, Srbija, i registrovana kod Agencije za privredne registre sa matičnim brojem 62446498. Naš PIB je 107028675.

e-Booking Srbija ima sedište u Sokobanji, Republika Srbija. e-Booking Srbija ne prihvata niti smatra svojim ni jedno drugo prebivalište, ni na jednom drugom mestu, lokaciji ili predstavništvu u svetu (takodje ni u predstavništvima svojih podružnica), osim svoje registrovane kancelarije u Sokobanji.